Skip to main content

CELEBS

Χριστίνα Αλούπη: "Όταν έλεγα ότι ήμουν Ελληνίδα, με κοιτούσαν κάπως"

Βίωσε τον ρατσισμό!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

 

Η Χριστίνα Αλούπη παραχώρησε συνέντευξη στο «Down Town» της Κύπρου και μίλησε στον Αλέξανδρο Πρίφτη για τις δύσκολες στιγμές που έζησε κατά την παραμονή της στην Αμερική, αλλά και τον ρατσισμό που βίωσε.

«Έφυγα στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, οπότε, όταν έλεγα ότι ήμουν Ελληνίδα, όλοι με κοιτούσαν κάπως… Σήμερα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, μας συμπαθούν πολύ και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόσφατα κάποια ρατσιστική συμπεριφορά. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να ξεχάσω πριν μερικά χρόνια έναν ταξιτζή, ο οποίος όταν με ρώτησε από πού είμαι -γιατί τα χρώματά μου δεν παραπέμπουν στην Ελλάδα- όταν του απάντησα, μόνο που δεν με έβρισε. Μου μίλησε πολύ άσχημα για τη χώρα μας κι ένιωσα πολύ άβολα. Βίωσα τον ρατσισμό - αν και σχετικά ανώδυνα. Αυτό ήταν απλώς ένα ατυχές περιστατικό. Κατά τ’ άλλα, η Αμερική είναι μία πολύ ωραία χώρα, αν και πολύ δύσκολη. Καθημερινά, δεν μπορείς να πας για ένα ποτό μετά τις 11 το βράδυ, είναι όλα κλειστά. Έχουν πρόγραμμα άκρως αντίθετο με τα ελληνικά δεδομένα. Καμία σχέση!», εξομολογήθηκε η ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα