ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πιπεράτο ψητό κοτόπουλο
Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Σήμερα (σου) σερβίρουμε κοτόπουλο σε μια πρωτότυπη παραλλαγή που σίγουρα θα λατρέψεις!
Υλικά για 4 μερίδες
1,5 κιλό κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
2 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 φλ. ψωμί ολικής άλεσης τριμμένο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. πιπέρι καγέν
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 240° C. Καλύπτεις ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το αλείφεις με ελαιόλαδο.
2. Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια. Έπειτα, το σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας. Απλώνεις καλά τη μουστάρδα στην επιφάνειά του. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ψωμί, την πάπρικα, το πιπέρι καγέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Βουτάς το κοτόπουλο στο μείγμα και το πατάς καλά, ώστε να κολλήσει πάνω στο κρέας.
3. Τοποθετείς το κοτόπουλο στο ταψί. Αλείφεις το πάνω μέρος του με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνεις για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνεις τη φωτιά στους 220° C και το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να ροδίσει, άλλα 10-15 λεπτά.
4. Βγάζεις το κοτόπουλο από το φούρνο. Πασπαλίζεις με λίγη πάπρικα ακόμα και το σερβίρεις.
Tip: Σκούρα... τα πράγματα; Το σκούρο (και πιο γευστικό) κρέας των πουλερικών είναι πιο πλούσιο σε ψευδάργυρο και σίδηρο από ότι το λευκό.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης