Πιπεράτο ψητό κοτόπουλο - AllYou.gr

Search

Πιπεράτο ψητό κοτόπουλο

Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Σήμερα (σου) σερβίρουμε κοτόπουλο σε μια πρωτότυπη παραλλαγή που σίγουρα θα λατρέψεις!

22 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά για 4 μερίδες

1,5 κιλό κοτόπουλο χωρίς την πέτσα 

2 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

2 φλ. ψωμί ολικής άλεσης τριμμένο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/4 κ.γ. πιπέρι καγέν

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 240° C. Καλύπτεις ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το αλείφεις με ελαιόλαδο.

2. Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια. Έπειτα, το σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας. Απλώνεις καλά τη μουστάρδα στην επιφάνειά του. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ψωμί, την πάπρικα, το πιπέρι καγέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Βουτάς το κοτόπουλο στο μείγμα και το πατάς καλά, ώστε να κολλήσει πάνω στο κρέας.

3. Τοποθετείς το κοτόπουλο στο ταψί. Αλείφεις το πάνω μέρος του με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνεις για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνεις τη φωτιά στους 220° C και το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να ροδίσει, άλλα 10-15 λεπτά. 

4. Βγάζεις το κοτόπουλο από το φούρνο. Πασπαλίζεις με λίγη πάπρικα ακόμα και το σερβίρεις.

Tip: Σκούρα... τα πράγματα; Το σκούρο (και πιο γευστικό) κρέας των πουλερικών είναι πιο πλούσιο σε ψευδάργυρο και σίδηρο από ότι το λευκό. 

Πηγή: www.grandmotherskitchen.org

×
Alterra