Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουκατίνι με σαρδέλες και μάραθο

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σικελία ταξιδεύει μέσα στους αιώνες και φτάνει στο τραπέζι σου.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

340 g σπαγγέτι

100-125 g σαρδέλες κονσέρβας σε λάδι, στραγγισμένες καλά και κομμένες στη μέση 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

1/2 φλ. κορυφές από μάραθο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. γαλέτα ολικής άλεσης

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σταφίδες 

1 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζεις τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάς 1/2 φλ. από το ζουμί τους.

2. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνεις το κρεμμύδι και το μαγειρεύεις για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, ρίχνεις τις σαρδέλες και σοτάρεις για 2 λεπτά. Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το μάραθο. Τέλος, ρίχνεις τις σταφίδες και το κουκουνάρι, περιχύνεις το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού και το αφήνεις να σιγοβράσει για 3 λεπτά, μέχρι να πιει το μισό ζουμί του. 

3. Ρίχνεις τα ζυμαρικά και το ζουμί που έχεις κρατήσει στο τηγάνι και το ανακατεύεις καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνεις τη σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά. Μοιράζεις τα ζυμαρικά στα πιάτα και σερβίρεις γαρνίροντας με λίγη γαλέτα.

Tip: Οι σαρδέλες δεν (σου) είναι αρκετές; Για έξτρα γεύση, πρόσθεσε λίγες αντζούγιες.

Πηγή: www.manusmenu.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα