ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σαλάτα με κινόα, γαρίδες, πατζάρια & πράσινο μήλο
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει...
ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια-παρουσίαση)
200 γρ. Κινόα
1 Πράσινο Μήλο
½ Λεμόνι
2 Παντζάρια βρασμένα
150 γρ. Γαρίδες μικρές βρασμένες
½ μάτσο κόλιανδρο
70 γρ. ρόκα baby
VINAIGRETTE
3 κ. σούπας χυμό Λεμόνι
10 κ. σούπας Ελαιόλαδο
2 κ. σούπας Λευκό Ξύδι
30 γρ. μουστάρδα Dijon με μέλι
Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε το κινόα σε αλατισμένο νερό (σε αναλογία 2 μέρη νερού - 1 μέρος κινόα).
2. Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά ζαράκια μαζί με την φλούδα και τα βρέχουμε με χυμό λεμόνι για να μην μαυρίζει.
3. Ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο φρέσκο ψιλό ψιλό.
4. Κόβουμε τα παντζάρια όπως το μήλο.
5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, μήλο, παντζάρια, κινόα, κόλιανδρο.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Μπορούμε να το σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι (τύπου μαρτίνι). Βάζουμε μια κουταλιά μείγμα κινόα και επάνω λίγες γαρίδες μαρινέ με vinaigrette και επάνω λίγα φύλλα ρόκα.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης