O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σαλάτα με κινόα, γαρίδες, πατζάρια & πράσινο μήλο - AllYou.gr

Search

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σαλάτα με κινόα, γαρίδες, πατζάρια & πράσινο μήλο

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει... 

13 Οκτωβρίου 2015

ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια-παρουσίαση)

200 γρ. Κινόα

1 Πράσινο Μήλο

½ Λεμόνι

2 Παντζάρια βρασμένα

150 γρ.  Γαρίδες μικρές βρασμένες 

½  μάτσο κόλιανδρο

70 γρ. ρόκα baby

VINAIGRETTE

3 κ. σούπας χυμό Λεμόνι

10 κ. σούπας Ελαιόλαδο

2 κ. σούπας Λευκό Ξύδι

30 γρ.  μουστάρδα Dijon με μέλι

Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε το κινόα σε αλατισμένο νερό (σε αναλογία 2 μέρη νερού - 1 μέρος κινόα).  

2. Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά ζαράκια μαζί με την φλούδα και τα βρέχουμε με χυμό λεμόνι για να μην μαυρίζει. 

3. Ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο φρέσκο ψιλό ψιλό. 

4. Κόβουμε τα παντζάρια όπως το μήλο. 

5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, μήλο, παντζάρια, κινόα, κόλιανδρο. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μπορούμε να το σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι (τύπου μαρτίνι). Βάζουμε μια κουταλιά μείγμα κινόα και επάνω λίγες γαρίδες μαρινέ με vinaigrette και επάνω λίγα φύλλα ρόκα.