Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαριναρισμένο ψαρονέφρι με κόκκινα φασόλια

Δώσε γεύση στο (άπαχο) ψαρονέφρι με μια πανεύκολη μαρινάδα που θα σε ταξιδέψει ως το Μεξικό!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 φλ. ψιλοκομμένο κολίανδρο

1/3 φλ. ξίδι 

1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λάιμ

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

500 g ψαρονέφρι

1 φλ. ντοματίνια 

1 κονσέρβα (400 g) μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Χτυπάς τα πρώτα 6 συστατικά με 1/2 κ.γ. αλάτι. Κρατάς 1/2 φλ. από το μείγμα για τη σάλτσα και βάζεις το υπόλοιπο σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα. Τοποθετείς το ψαρονέφρι στη σακούλα και το μαρινάρεις για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 

2. Προθερμαίνεις μια λαδωμένη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Βγάζεις το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και ψήνεις το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 25 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά, σκεπάζεις το ψαρονέφρι και το αφήνεις να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού το κόψεις σε φέτες.

3. Κόβεις τα ντοματίνια στη μέση, τα ανακατεύεις με τα φασόλια και αλατοπιπερώνεις. 

4. Σερβίρεις το κρέας πάνω στα φασόλια και περιχύνεις το φαγητό με τη σάλτσα που έχεις κρατήσει.

Tip: Κάποιοι το προτιμούν... πικάντικο! Αν είσαι κι εσύ μία από αυτούς, ψήσε 1-2 πιπεριές μαζί με το χοιρινό σου. 

Πηγή: www.marthastewart.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα