ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει χοχλιούς με πατάτες, κολοκυθάκια και καλαμπόκι
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
1 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια) καθαρισμένους και βρασμένους για 5 λεπτά
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες τριμμένες
2 καλαμπόκια φρέσκα κομμένα σε τρία ή τέσσερα μέρη
6 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα
4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
8-10 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο λάδι
½ κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε σοτάροντας τους χοχλιούς και τα κρεμμύδια σε φαρδιά κατσαρόλα και μεγάλη (για 5 λεπτά περίπου).
2. Σβήνουμε με το κρασί μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά (κολοκύθια, πατάτες, καλαμπόκι, σκόρδα) και τελειώνουμε το φαγητό μας ρίχνοντας από πάνω τις ντομάτες και 1 νεροπότηρο νερό.
3. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία και στην συνέχεια σε μέτρια, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και οι πατάτες.
Αν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος αντιληφθούμε ότι χρειάζεται λίγο νεράκι επιπλέον, το προσθέτουμε.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης