ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Burger με μαύρα φασόλια
Ζήσε μια νέα γευστική –και χορτοφαγική- περιπέτεια! Εμείς σου υποσχόμαστε να μην καταλάβεις τι... λείπει από αυτό το burger!
Υλικά για 4 μερίδες
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
1/2 κιλό μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
1/2 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο στα τέσσερα
1/2 φλ. φύλλα κόλιανδρου
6 κ.σ. ψωμί ολικής άλεσης, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά jalapeño
1 ασπράδι αβγού
2 κ.γ. σος σόγιας
1 κ.γ. ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για burger
*Για το γαρνίρισμα
4 φύλλα μαρουλιού
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
κέτσαπ
μουστάρδα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάς στο μίξερ το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το ψωμί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, την πιπέρια, το ασπράδι και την σόγια. Προσθέτεις τα φασόλια και χτυπάς μέχρι να κοπούν αρκετά, αλλά όχι να γίνουν πουρές. Χωρίζεις το μείγμα σε 4 μερίδες και φτιάχνεις τα μπιφτέκια.
2. Ψήνεις τα μπιφτέκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Τοποθετείς τα μπιφτέκια στα ψωμάκια και γαρνίρεις με το μαρούλι, το κρεμμύδι, την ντομάτα. Αν θέλεις, προσθέτεις κέτσαπ και μουστάρδα και σερβίρεις!
Tip: Η πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι που περιέχει αυτό το burger, σε βοηθούν να τα κάψεις όλα!
Πηγή: www.minimalistbaker.com
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης