ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και κρασί
Μεθυστικές, γλυκές και ζουμερές, αυτές οι μπριζόλες μελ(ι)ώνουν στο στόμα!
Υλικά για 4 μερίδες
4 χοιρινές μπριζόλες
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κόκκινο κρασί
2 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες και τις τηγανίζεις μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές σε λίγο ελαιόλαδο που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά.
2. Βγάζεις το κρέας από το τηγάνι και στο ζουμί του ρίχνεις το μέλι, το κρασί, το ξίδι και το τζίντζερ. Αφήνεις την σάλτσα να πήξει και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά.
3. Τοποθετείς τα φιλέτα στα πιάτα όσο είναι ζεστά, τα περιχύνεις με την σάλτσα και σερβίρεις.
Tip: Για να μαγειρευτεί, το χοιρινό θέλει πιο δυνατή φωτιά από τα υπόλοιπα ήδη κρέατος (π.χ. το μοσχάρι), οπότε μην φοβάσαι να το αφήσεις λίγο παραπάνω στο τηγάνι.
Πηγή: www.simplyscratch.com
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης