ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα φακές με ρόκα και blue cheese
Πίστεψέ μας: πιο γκουρμέ από αυτές τις φακές, δε γίνεται!
Υλικά για 4 μερίδες
2 φλ. φακές πλυμμένες
225g blue cheese κομμένο σε τρίγωνα
1 καρότο καθαρισμένο και ψιλικομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. κόκκινο ξίδι
170g ρόκα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι
2-3 φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάζεις σε μια κατσαρόλα τις φακές, το κρεμμύδι και το καρότο, τις σκεπάζεις με νερό και τις αφήνεις να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τις σουρώνεις και τις αφήνεις λίγο να κρυώσουν.
2. Σε ένα μπολ ρίχνεις 7 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Έπειτα, προσθέτεις τις φακές και ανακατεύεις καλά, ώστε η σος να πάει παντού.
3. Προσθέτεις τη ρόκα, το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι και τον μαϊντανό και ανακατεύεις. Τέλος, μοιράζεις τη σαλάτα σε 4 πιάτα και σερβίρεις με το blue cheese και μερικές φέτες λεμόνι.
Tip: Για να μετατρέψεις αυτή τη σαλάτα σε πλήρες γεύμα, πρόσθεσε λίγο τόνο.
Πηγή: www.saveur.com
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης