ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ρολάκια με τυριά και πιπεριές
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
½ κιλό φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση:
½ κιλό χανιώτικη μυζήθρα
1 κιλό ανθότυρο
200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά ( ρεγκάτο, γκούντα, μοτσαρέλα)
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε
μικρά κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 ασπράδια αυγών
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά.
2. Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω άλλο, το βουτυρώνουμε και τελειώνουμε με τρίτο φύλλο. Όπως είναι απλωμένα, σκορπίζουμε μέρος της γέμισης, υπολογίζοντας να μας φτάσει για 5 ρολά. Τυλίγουμε τα φύλλα με τη γέμιση σε ρολό σφιχτό και αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και με τα 5 ρολά τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να σφίξει το μείγμα.
3. Στη συνέχεια, με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε φέτες τα ρολά μας πάχους ενός δακτύλου και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
4. Ψήνουμε στους 200ο C για μισή ώρα περίπου (βασικά μέχρι να ροδίσουν).
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης