Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δίπλες

Ξέρεις εκείνο το ρητό που λέει «Δεν είναι γιορτές άμα δεν έχεις δίπλες»; Το τραπέζι σου σήμερα «έχει» γιορτές!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά

* Για τις δίπλες

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. μαγειρική σόδα

350g αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

5 αβγά, χωρισμένα 

Χυμός ενός λεμονιού

Χυμός ενός πορτοκαλιού

1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο

λίγο αλάτι

ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

150g  καρύδια, κομμένα για το γαρνίρισμα

* Για το σιρόπι

1/4 φλ. Ζάχαρη

1/4 φλ. Νερό

1/2 φλ. Μέλι

20ml φρέσκο χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

1. Χτυπάς τα αβγά και το αλάτι στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

2. Προσθέτεις τους κρόκους των αβγών, έναν-έναν, και χτυπάς καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3. Σε μια κούπα βάζεις το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό του λεμονιού και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί καλά η σόδα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το μείγμα στο μίξερ και χτυπάς. Προσθέσεις το ξίδι και τη ζάχαρη και χτυπάς καλά.

4. Μεταφέρεις το μείγμα του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ και σε αυτό ρίχνεις το αλεύρι. Προσθέτεις το αραβοσιτέλαιο και ζυμώνεις μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή, ελαστική και να μην «κολλάει» στα χέρια σου. Στη συνέχεια, χωρίζεις τη ζύμη σε 4 κομμάτια, την καλύπτεις με πλαστική μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

5. Με ένα πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε λεπτά τετράγωνα φύλλα (μεγέθους 8x8 εκ.).

6. Ζεσταίνεις το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και, όταν κάψει, ρίχνεις τη ζύμη και την τηγανίζεις μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρεις σε ένα πιάτο στο οποίο έχεις στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί.

7. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνεις όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζεις για  5 λεπτά, χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

8. Ραντίζεις (ή βουτάς) τις δίπλες σου με το σιρόπι, γαρνίρεις με τα καρύδια και σερβίρεις!

Tip: Αν η ζύμη «κολλάει» στα χέρια σου, πρόσθεσε απλά λίγο αλεύρι!

Πηγή: www.mygreekdish.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων