Δίπλες - AllYou.gr

Search

Δίπλες

Ξέρεις εκείνο το ρητό που λέει «Δεν είναι γιορτές άμα δεν έχεις δίπλες»; Το τραπέζι σου σήμερα «έχει» γιορτές!

24 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά

* Για τις δίπλες

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. μαγειρική σόδα

350g αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

5 αβγά, χωρισμένα 

Χυμός ενός λεμονιού

Χυμός ενός πορτοκαλιού

1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο

λίγο αλάτι

ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

150g  καρύδια, κομμένα για το γαρνίρισμα

* Για το σιρόπι

1/4 φλ. Ζάχαρη

1/4 φλ. Νερό

1/2 φλ. Μέλι

20ml φρέσκο χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

1. Χτυπάς τα αβγά και το αλάτι στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

2. Προσθέτεις τους κρόκους των αβγών, έναν-έναν, και χτυπάς καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3. Σε μια κούπα βάζεις το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό του λεμονιού και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί καλά η σόδα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το μείγμα στο μίξερ και χτυπάς. Προσθέσεις το ξίδι και τη ζάχαρη και χτυπάς καλά.

4. Μεταφέρεις το μείγμα του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ και σε αυτό ρίχνεις το αλεύρι. Προσθέτεις το αραβοσιτέλαιο και ζυμώνεις μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή, ελαστική και να μην «κολλάει» στα χέρια σου. Στη συνέχεια, χωρίζεις τη ζύμη σε 4 κομμάτια, την καλύπτεις με πλαστική μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

5. Με ένα πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε λεπτά τετράγωνα φύλλα (μεγέθους 8x8 εκ.).

6. Ζεσταίνεις το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και, όταν κάψει, ρίχνεις τη ζύμη και την τηγανίζεις μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρεις σε ένα πιάτο στο οποίο έχεις στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί.

7. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνεις όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζεις για  5 λεπτά, χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

8. Ραντίζεις (ή βουτάς) τις δίπλες σου με το σιρόπι, γαρνίρεις με τα καρύδια και σερβίρεις!

Tip: Αν η ζύμη «κολλάει» στα χέρια σου, πρόσθεσε απλά λίγο αλεύρι!

Πηγή: www.mygreekdish.com



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!