Καλαμποκόψωμο με βούτυρο, μπέικον και τσίλι - AllYou.gr

Search

Καλαμποκόψωμο με βούτυρο, μπέικον και τσίλι

Μια συνταγή που είναι βούτυρο στο... ψωμί κάθε λάτρη της γαστρονομίας!

27 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 12 μερίδες

* Για το ψωμί

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2/3 φλ. φρέσκο καλαμπόκι

2 φλ. καλαμποκάλευρο

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

2 αβγά

1 1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

4 φλ. ξινόγαλα

1/4 φλ. μέλι, ζεσταμένο

αλάτι, πιπέρι

* Για το βούτυρο

220g μπέικον, σοταρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 βούτυρο, κρύο κομμένο σε μεγάλους κύβους

1 κ.σ. τσίλι

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

το ξύσμα 3 λάιμ

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνεις το βούτυρο: Σε έναν πολτοποιητή, ρίχνεις το μπέικον, το κρεμμύδι και χτυπάς καλά. Προσθέτεις τα μπαχαρικά, το ξύσμα του λάιμ και το βούτυρο και χτυπάς καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Μεταφέρεις το βούτυρο σε ένα μικρό πυρίμμαχο σκεύος και το βάζεις το ψυγείο για 5-6 ώρες.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC και βάζεις το ταψί στο φούρνο.

3. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις το καλαμπόκι και σοτάρεις για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά.

4. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύεις καλά.

5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα αβγά με 1 φλ. βούτυρο, το ξινόγαλα και το μέλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτεις το καλαμπόκι.

6. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και σε αυτό ρίχνεις το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Κουνάς λίγο το ταψί ώστε το βούτυρο να πάει παντού και, έπειτα, ρίχνεις σε αυτό τη ζύμη. Ψήνεις στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

7. Βγάζεις το ψωμί από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει προτού το κόψεις σε κομμάτια. Σερβίρεις με το βούτυρο.

Tip: Αν θες να δώσεις πιο γλυκιά γεύση στο ψωμί σου, ράντισέ το με λίγο μέλι, μόλις το βγάλεις από το φούρνο.

Πηγή: www.spoonforkbacon.com