ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο κρασάτο
Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία: η αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή συναντά τη γαλλική γαστρονομική φινέτσα, σε ένα πιάτο-πειρασμό.
Υλικά για 4 μερίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 μπούτια κοτόπουλου
250g μανιτάρια cremini, κομμένα στη μέση
500ml Chardonnay
250g κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνεις το μπέικον και σοτάρεις μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρεις το μπέικον σε ένα πιάτο.
2. Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο, το βάζεις στο τηγάνι και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν ψηθεί, το μεταφέρεις στο πιάτο με το μπέικον.
3. Χαμηλώνεις τη φωτιά, ρίχνεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για άλλα 1-2 λεπτά, προτού τα μεταφέρεις στο πιάτο με το κοτόπουλο.
4. Σοτάρεις τα μανιτάρια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Έπειτα, βάζεις το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον στο τηγάνι και τα περιχύνεις με το κρασί. Αφήνεις το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά, και μαγειρεύεις για 40 λεπτά. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζεις για άλλα 10 λεπτά.
5. Μοιράζεις το φαγητό στα πιάτα, γαρνίρεις με το μαϊντανό και σερβίρεις.
Tip: Συνόδευσε το κρασάτο κοτόπουλό σου με ρύζι, χυλοπίτες ή πουρέ πατάτας.
Πηγή: www.vikalinka.com
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης