ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κουλουράκια με κανέλα και μοσχοκάρυδο
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο γεμάτο ζάχαρη
1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
50 γρ. περίπου καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα των μπισκότων
1 κιλό περίπου αλεύρι (να αφαιρέσετε 1 ½ κούπα περίπου)
Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και να ανακατεύουμε, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
2. Την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και μετά παίρνουμε κομμάτι-κομμάτι, το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 3χλστ. και με ένα στρογγυλό κουπ-πατ κόβουμε σε μπισκοτάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 18 με 20 λεπτά.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης