Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ρολά με τυριά και πιπεριές

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

½ κιλό φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση:

½ κιλό χανιώτικη μυζήθρα

1 κιλό ανθότυρο

200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά ( ρεγκάτο, γκούντα, μοτσαρέλα)

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε 

μικρά κυβάκια

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

2 ασπράδια αυγών

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά.

2. Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω άλλο, το βουτυρώνουμε και τελειώνουμε με τρίτο φύλλο. Όπως είναι απλωμένα σκορπίζουμε μέρος της γέμισης, υπολογίζοντας να μας φτάσει για 5 ρολά. Τυλίγουμε τα φύλλα με τη γέμιση σε ρολό σφιχτό και αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και με τα 5 ρολά τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να σφίξει το μείγμα.

3. Στη συνέχεια, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες τα ρολά μας πάχους ενός δακτύλου και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

4. Ψήνουμε στους 200ο C για μισή ώρα περίπου (βασικά μέχρι να ροδίσουν) και είναι έτοιμα! 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου