ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κρασοκούλουρα
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...
Υλικά:
1 ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο γεμάτο ζάχαρη
1 νεροπότηρο (200ml) κρασί (λευκό ή ρωμαίικο)
1 μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
½ νεροπότηρο σουσάμι
1 κιλό περίπου αλεύρι (να αφαιρέσετε 1 κούπα περίπου)
Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, την ζάχαρη, το σουσάμι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και να ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
2. Την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και μετά αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ τα έβγαλα στην μηχανή για κουλουράκια για μεγαλύτερη ευκολία.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 18 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης