ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο Jean Louis Capsalas φτιάχνει τερίνα καπνιστού σολομού
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” προτείνει ένα ιδιαίτερο πιάτο.
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” μαγειρεύει σήμερα τερίνα φρέσκου και καπνιστού σολομού με κρούστα αγγουριού και σάλτσα γιαουρτιού. Μαγείρεψε και εσύ με τις οδηγίες του και ετοίμασε 8 μερίδες!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΙΝΑ
• 1 κιλό φρέσκο σολομό χωρίς πέτσα και κόκαλα
• 200γρ. σολομό καπνιστό σε λωρίδες ή κύβους
• 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/3 ματσάκι άνηθο
• 2 βραστά αυγά
• 200γρ. βούτυρο
• 1 αγγούρι
• Αλάτι - πιπέρι
• Λίγο τζίντζερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
• 125 γρ. γιαούρτι
• 1 λεμόνι χυμό
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Λίγο άνηθο
• Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Καλύπτουμε την εσωτερική επιφάνεια του σκεύους με διαφάνεια.
• Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το αγγούρι και τις τοποθετούμε ομοιόμορφα επάνω στην διαφάνεια ώστε να καλύψουν όλη την διαφάνεια.
• Βάζουμε στο μίξερ το φρέσκο σολομό, βούτυρο και λίγο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα, τρίβουμε σε τρίφτη τα 2 αυγά, λίγο τζίντζερ και λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε τους κύβους από τον καπνιστό σολομό και ανακατεύουμε πάλι.
• Στρώνουμε το μίγμα από το μπολ στο σκεύος που έχουμε βάλει το αγγούρι. Κλείνουμε την διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
• Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.