Ο Jean Louis Capsalas φτιάχνει τερίνα καπνιστού σολομού - AllYou.gr

Search

Ο Jean Louis Capsalas φτιάχνει τερίνα καπνιστού σολομού

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” προτείνει ένα ιδιαίτερο πιάτο.

21 Οκτωβρίου 2016

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” μαγειρεύει σήμερα τερίνα φρέσκου και καπνιστού σολομού με κρούστα αγγουριού και σάλτσα γιαουρτιού. Μαγείρεψε και εσύ με τις οδηγίες του και ετοίμασε 8 μερίδες!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΙΝΑ
•    1 κιλό φρέσκο σολομό χωρίς πέτσα και κόκαλα
•    200γρ. σολομό καπνιστό σε λωρίδες ή κύβους
•    1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1/3 ματσάκι άνηθο
•    2 βραστά αυγά
•    200γρ. βούτυρο
•    1 αγγούρι
•    Αλάτι - πιπέρι
•    Λίγο τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
•    125 γρ. γιαούρτι
•    1 λεμόνι χυμό
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο
•    Λίγο άνηθο
•    Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•    Καλύπτουμε την εσωτερική επιφάνεια του σκεύους με διαφάνεια. 
•    Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το αγγούρι και τις τοποθετούμε ομοιόμορφα επάνω στην διαφάνεια ώστε να καλύψουν όλη την διαφάνεια. 
•    Βάζουμε στο μίξερ το φρέσκο σολομό, βούτυρο και λίγο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
•    Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα, τρίβουμε σε τρίφτη τα 2 αυγά, λίγο τζίντζερ και λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Ανακατεύουμε. 
•    Ρίχνουμε τους κύβους από τον καπνιστό σολομό και ανακατεύουμε πάλι.
•    Στρώνουμε το μίγμα από το μπολ στο σκεύος που έχουμε βάλει το αγγούρι. Κλείνουμε την διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 
•    Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.  

×
Alterra