ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο Jean Louis Capsalas ετοιμάζει τάρτα με ρόκα, σύγκλινο και φέτα
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” προτείνει τάρτα!
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” μαγειρεύει σήμερα τάρτα με ρόκα, σύγκλινο και φέτα. Μαγείρεψε και εσύ με τις οδηγίες του και ετοίμασε 8 μερίδες!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200γρ. αλεύρι
50 ml νερό
150 γρ. βούτυρο Ολλανδίας
1 κρόκο αυγού
Αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. σύγκλινο
200 γρ. ρόκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κλωνάρι θυμάρι
200 γρ. φέτα
50 γρ. λαδοτύρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΑΓΙΑΛ
2 αυγά
2 κρίκου αυγών
½ λιτ. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση της ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι , το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε 50 ml νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθεί. Τυλίγουμε τη ζύμη με σελοφάν και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και τη ρόκα μόλις σοταρίσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά .
Εκτέλεση για το ρουαγιάλ
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από επάνω τη φέτα και το λαδοτύρι χύνουμε στο τέλος τη ρουαγιάλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 108ο C.