ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο
Φτιάξε γευστικές μελιτζάνες με τις οδηγίες του Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
- 400 γραμμ. μελιτζάνες
- 300 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γραμμ. Τυρί φέτα από κατσικίσιο τυρί, τριμμένη
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
1. Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τηγανιστέ τις σε ζεστό λάδι και βάλτε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
2. Λαδώστε ελαφρά ένα πιρέξ και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά. Απλώστε μια στρώση μελιτζάνες και μια τυρί, πασπαλίστε με μαϊντανό και περιχύστε με λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με τυρί και μαϊντανό. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
3. Βάλτε το πιρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄, μέχρι να τραβήξει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με φυλλαράκια μαϊντανού.
Ιδέα: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τις πιπεριές.