ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πώς θα φτιάξεις σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου
Πιο υγιεινό από το φιστικοβούτυρο.
Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αντικαθιστά σε πολλές περιστάσεις το φιστικοβούτυρο, γιατί ενώ δεν υστερεί σε νοστιμιά, περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Μάλιστα, διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας βούτυρο αμυγδάλου μπορείς να χάσεις βάρος! Εμείς θα σου το συνιστούσαμε ως μια καλή εναλλακτική για ένα γλυκό σνακ, αλλά πάντα κατανάλωσέ το με μέτρο.
Υλικά:
2 1/2 φλ. αμύγδαλα
μία δόση υπομονή...
Εκτέλεση:
1. Τσιγάρισε ελαφρώς τα αμύγδαλα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, προσέχοντας όμως να μην καούν. Έτσι, θα διευκολύνεις την εξαγωγή των φυσικών ελαίων και θα γλιτώσεις μερικά λεπτά από τη διαδικασία πολτοποίησης.
2. Βάλε τα σε ένα μούλτι και άρχισε να τα χτυπάς. Σε περίπου 4 λεπτά, θα έχουν αρχίσει να θρυμματίζονται. Συνέχισε να τα χτυπάς. Μετά από 10-12 λεπτά θα τα δεις σιγά σιγά να γίνονται κρεμώδη. Υπολόγισε ότι η όλη διαδικασία θα σου πάρει περίπου 15 λεπτά, οπότε μην απογοητευτείς.
3. Αποθήκευσε το βούτυρο σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 εβδομάδες. Χρησιμοποίησέ το ως επάλειψη σε ψωμί, μαζί με φρούτα ή ανακατεμένο με βρώμη.
Πηγή: Vickii Ma
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης