Πώς θα φτιάξεις σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου - AllYou.gr

Search

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου

Πιο υγιεινό από το φιστικοβούτυρο.

12 Οκτωβρίου 2014

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αντικαθιστά σε πολλές περιστάσεις το φιστικοβούτυρο, γιατί ενώ δεν υστερεί σε νοστιμιά, περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Μάλιστα, διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας βούτυρο αμυγδάλου μπορείς να χάσεις βάρος! Εμείς θα σου το συνιστούσαμε ως μια καλή εναλλακτική για ένα γλυκό σνακ, αλλά πάντα κατανάλωσέ το με μέτρο.

Υλικά:

2 1/2 φλ. αμύγδαλα

μία δόση υπομονή...

Εκτέλεση

1. Τσιγάρισε ελαφρώς τα αμύγδαλα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, προσέχοντας όμως να μην καούν. Έτσι, θα διευκολύνεις την εξαγωγή των φυσικών ελαίων και θα γλιτώσεις μερικά λεπτά από τη διαδικασία πολτοποίησης.

2. Βάλε τα σε ένα μούλτι και άρχισε να τα χτυπάς. Σε περίπου 4 λεπτά, θα έχουν αρχίσει να θρυμματίζονται. Συνέχισε να τα χτυπάς. Μετά από 10-12 λεπτά θα τα δεις σιγά σιγά να γίνονται κρεμώδη. Υπολόγισε ότι η όλη διαδικασία θα σου πάρει περίπου 15 λεπτά, οπότε μην απογοητευτείς.

3. Αποθήκευσε το βούτυρο σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 εβδομάδες. Χρησιμοποίησέ το ως επάλειψη σε ψωμί, μαζί με φρούτα ή ανακατεμένο με βρώμη.

Πηγή: Vickii MaΑκολούθησε το allyou στο Instagram!