ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μαρτίνι με μηλίτη
Σήμερα έχουμε όρεξη για έξω! Για προθέρμανση, θα φτιάξουμε ένα κοκτέιλ στο σπίτι.
Ο μηλίτης, αλκοολούχο ποτό που φτιάχνεται από χυμό μήλων, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Βρετάνη και στις ισπανικές Αστούριες όπου μάλιστα είναι προϊόν Π.Ο.Π.. Στη χώρα μας, μπορείς να τον βρεις πλέον και σε σουπερμάρκετ. Αξίζει να τον δοκιμάσεις, αν σου αρέσουν οι φρουτώδεις γεύσεις.
Υλικά:
50 ml βότκα
50 ml μηλίτης
1 κ.γ. σιρόπι αρωματισμένο με θυμάρι
χυμό μισού λεμονίου
θυμάρι (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι: Ανακάτεψε ζάχαρη και νερό σε ίσα μέρη με μερικά κλωνάρια από θυμάρι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά. Στράγγιξε.
Για το κοκτέιλ: Ανάμειξε τη βότκα, το σιρόπι, το μηλίτη και το χυμό λάιμ σε ένα σέικερ με πάγο. Χτύπησε δυνατά και σέρβιρε σε παγωμένο ποτήρι, με ένα κλωναράκι θυμαριού για γαρνιτούρα.
Πηγή: The Glitter Guide
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης