ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Kριτσίνια με τυρί
Πεντανόστιμο σνακ!
Υλικά για 10 μερίδες
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. γάλα χλιαρό
1 κ. σ. βούτυρο
80 γρ. τυρί της αρεσκείας σας
2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
1 ποτήρι νερό
Οδηγίες
Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι μαζί με 2 κουταλιές χλιαρό νερό και αφήνουμε για 15-20 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι ώστε η ζύμη μας να έχει την κατάλληλη υφή και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετούμε ύστερα τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές. Τις στρίβουμε σαν πλεξίδες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης