ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κουίζ: Βρες μια χειμωνιάτικη συνταγή στην οποία να μην ταιριάζει η πάπρικα
Πάει σχεδόν με τα πάντα!
Το ήξερες ότι η γλυκιά μας πάπρικα στο παρελθόν υπήρξε εξαιρετικά πικάντικη; Η πιπεριά από την οποία προέρχεται ήταν κάποτε καυτερή, μέχρι την παρέμβαση ενός καλλιεργητή στις αρχές του 20ου αιώνα ο οποίος κατάφερε να... τη μαλακώσει. Σήμερα θεωρείται το εθνικό μπαχαρικό της Ουγγαρίας και είναι ένα από τα βασικά συστατικά της ουγγαρέζικης σούπας γκούλας, αλλά ταιριάζει σε μια τεράστια ποικιλία πιάτων διαφόρων εθνικοτήτων! Ενδεικτικά:
-Σε όλα τα είδη του ψητού κρέατος, καθώς και στις μαρινάδες τους.
-Σε συνταγές με κιμά, π.χ. κεφτέδες, μακαρόνια με κιμά και γεμιστά.
-Σε σούπες με όσπρια, όπως στη φασολάδα ή τις φακές.
-Στις τηγανιτές πατάτες (μην ξεχνάς τα τυποποιημένα τσιπς με πάπρικα).
-Στις σούπες λαχανικών και κρεατικών.
-Σε λαδερά φασολάκια και μπάμιες.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης