Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα απολαύσουμε ένα από τα αγαπημένα μας comfort foods!

Κοινώς, μια σούπα λαχανικών.


Γεωργία Κοντού

Είναι πεντανόστιμη, ένα ζεστό καταφύγιο για μια βροχερή ημέρα, και μπορείς να τη φτιάξεις με ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σου (δηλαδή να παραλείψεις κάποια από τα παρακάτω υλικά ή να προσθέσεις κι άλλα).

Υλικά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι, κομματιασμένο

1/4 φλ. ντοματίνια σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κολοκυθάκι σε κύβους

1 φλ. ψιλοκομμένα καρότα

1 μικρή γλυκοπατάτα, σε κύβους

1 φλ. πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο ψιλοκομμένο)

2 δαφνόφυλλα

αλάτι, πιπέρι

λίγο μπούκοβο

1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. μπαλσάμικο

1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ

4 φλ. (ή περισσότερα) ζωμό λαχανικών

1 κονσέρβα ρεβύθια, στραγγισμένα

μία χούφτα ψιλοκομμένο κέιλ (ή άλλο λάχανο)

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά.

2. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

3. Προσθέτεις το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνεις και το αφήνεις μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνεις τα καρότα, τη γλυκοπατάτα, τα φασολάκια, το κολοκυθάκι, τα ντοματίνια, το σκόρδο, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα, το μπούκοβο και συμπληρώνεις αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν ελαφρώς ή να κοντεύουν να κολλήσουν στην κατσαρόλα.

4. Σβήνεις με το λευκό κρασί και το αφήνεις να πάρει βράση σχεδόν μέχρι να εξατμιστεί.

5. Προσθέτεις το μπαλσάμικο, τα κονκασέ, το ζωμό και τα ρεβύθια. Καλύπτεις και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν (τουλάχιστον για 30 λεπτά).

6. Τα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος ρίχνεις το λάχανο και ανακατεύεις.

7. Δοκιμάζεις και καρυκεύεις κατά βούληση. Αν θέλεις, σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα.

Tip: Όση σούπα περισσέψει μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο για λίγες μέρες ή για περισσότερες στην κατάψυξη.

Πηγή: Love and Lemons

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα