ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά
Όλη η δροσιά σε ένα πιάτο.
(για 4 μερίδες)
Υλικά
½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, λεπτοκομμένο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 τζίντζερ κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 φρέσκο ανανά ξεφλουδισμένο χωρίς το κέντρο και κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. σάλτσα σόγια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος ολόκληρο, το πράσινο κομμένο σε φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου στο κορν φλάουρ και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε και κρατάμε στην άκρη στη ζέστη. Ξαναζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το φρέσκο ανανά μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: Βotrini.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης