ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Περιμένεις επισκέψεις; Κέρασε αυτό το γλύκισμα σε συσκευασία δώρου!
Κέικ γλυκό κέρασμα με χυμό φρούτων.
Υλικά για το κέικ:
650 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γραμ. ζάχαρη
180 ml ηλιέλαιο
180 ml γάλα
180 ml χυμός φρούτων ανάμεικτος
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα από μισό λεμόνι
Υλικά για το κρύο σιρόπι:
150 ml χυμός φρούτων ανάμεικτος
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό λεμόνι
Για το ντεκόρ:
μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού
καραμελάκια ή τρούφα ή ινδοκάρυδο
κορδελίτσες, αλουμινόχαρτα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το αλεύρι και το ξύσμα του λεμονιού. Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια υγρή κρεμώδης ζύμη.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει (για περίπου μισή ώρα).
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Με ένα φαρδύ μαχαίρι κόβουμε κομματάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας τα υλικά. Το ρίχνουμε από πάνω και μόλις το απορροφήσει αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Αυτό το κάνουμε για να κολλήσει το ντεκόρ που θα χρησιμοποιήσουμε.
Πασπαλίζουμε με καραμελάκια ή τρούφα ή ινδοκάρυδο και τα συσκευάζουμε.
Τα τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο, τα δένουμε με κορδελίτσες και είναι έτοιμα να τα προσφέρουμε σε παιδικά πάρτι, σε γενέθλια, σε βαφτίσια ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση.
Πηγή: Ditucook
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης