Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η πιο yummy βασιλόπιτα είναι καροτένια

Και είναι της mamatsita -δες τη συνταγή



Δοκιμασμένη, χιλιοφαγωμένη, δοξασμένη και καταπληκτική, η βασιλόπιτα, η καροτένια της mamatsita είναι πραγματικά η πιο εύγευστη που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Και επειδή τα πολλά τα λόγια είναι φτώχια, δες παρακάτω τη συνταγή

 

apexo.jpg 

Βασιλόπιτα, η καροτένια

Υλικά

1 ½ κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κ γλ γαρύφαλλο
1 κ γλ κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κούπες φαρίνα
1 κ γλ baking powder
4-5 καρότα τριμμένα
1 κούπα ξηρούς καρπούς αλεσμένους

για την επικάλυψη*
200 γρ κρέμα τυριού
2 κ σ ζάχαρη άχνη

-Χτυπάς στο μίξερ το ελαιόλαδο και την ζάχαρη ν’ αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτεις τ’ αυγά, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκάλι, κρατώντας όμως ½ κουταλάκι του γλυκού. Στο τέλος προσθέτεις τη φαρίνα και το baking και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να  ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-Κλείνεις το μίξερ, προσθέτεις τα καρότα και τους ξηρούς καρπούς κρατώντας όμως μία με δύο κουταλιές της σούπας κι ανακατεύεις απαλά με μία σπάτουλα.
-Βάζεις το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο στην οποία έχεις στρώσει λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
-Μόλις η Βασιλόπιτα είναι έτοιμη, την αφήνεις για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζεις την επικάλυψη.
-Αναμιγνύεις τα υλικά ανακατεύοντας τα μ’ ένα κουτάλι.

 

vasil.jpg 

-Προσθέτεις για έξτρα άρωμα κι εκείνη την μικρή ποσότητα που κράτησες από το ξύσμα πορτοκάλι και στρώνεις το μίγμα στην επιφάνεια του κέικ.
-Πασπαλίζεις με εκείνες τις κουταλιές που κράτησες από τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς κι η Βασιλόπιτα σου είναι έτοιμη!
-Και φυσικά μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα και το φλουρί!

yum.jpg

Υ.Γ Θα ήθελα απλά να σου πω πως…
1) Αν επιθυμείς την Βασιλόπιτα σου λίγο πιο… spicy δεν έχεις παρά ν’ αυξήσεις την αναλογία των μπαχαρικών &
2) Πως αντί για τους ξηρούς καρπούς, μπορείς να πασπαλίσεις με τριμμένη κουβερτούρα.

Πηγή: mamatsita.com

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.