Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα φτιάξουμε ζαχαρωμένες φλούδες εσπεριδοειδών

Δεν υπάρχει πιο μυρωδάτο γλυκό σνακ!


Γεωργία Κοντού

Τα εσπεριδοειδή αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους. Το ήξερες λοιπόν ότι αντί να πετάξεις τις φλούδες τους, αφού καθαρίσεις τα φρούτα, μπορείς να τις ζαχαρώσεις, να τις βουτήξεις, αν θέλεις, σε σοκολάτα και να τις αποθηκεύσεις για να τις απολαμβάνεις ως λιχουδιά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε πιάσουν λιγούρες; Μπορείς επίσης να τις προσθέσεις σε διάφορα γλυκά. Διάβασε πώς θα τις φτιάξεις.

Υλικά:

Οι φλούδες από 1 γκρέιπφρουτ

Οι φλούδες από 2 λεμόνια

Οι φλούδες από 4 πορτοκάλια

3 φλ. ζάχαρη

1 φλ. σκούρα σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Κόβεις τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζεις σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτεις με νερό, τις αφήνεις να πάρουν μια βράση και μετά τις στραγγίσεις. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία ακόμη δύο φορές.

2. Στην κατσαρόλα προσθέτεις τα 2 φλ. ζάχαρη, 2 φλ. νερό και τις φλούδες. Τις αφήνεις να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν για 40 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.

3. Αφαιρείς τις φλούδες και τις αφήνεις να στραγγίσουν για 8 ώρες. Στη συνέχεια τις πασπαλίζεις με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αν θέλεις, τις βουτάς κατά το ήμισυ σε λιωμένη σοκολάτα. Αφήνεις τη σοκολάτα να πήξει προτού τις αποθηκεύσεις.

Πηγή: See and Savour

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.