ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σήμερα θα φτιάξουμε ζαχαρωμένες φλούδες εσπεριδοειδών
Δεν υπάρχει πιο μυρωδάτο γλυκό σνακ!
Τα εσπεριδοειδή αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους. Το ήξερες λοιπόν ότι αντί να πετάξεις τις φλούδες τους, αφού καθαρίσεις τα φρούτα, μπορείς να τις ζαχαρώσεις, να τις βουτήξεις, αν θέλεις, σε σοκολάτα και να τις αποθηκεύσεις για να τις απολαμβάνεις ως λιχουδιά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε πιάσουν λιγούρες; Μπορείς επίσης να τις προσθέσεις σε διάφορα γλυκά. Διάβασε πώς θα τις φτιάξεις.
Υλικά:
Οι φλούδες από 1 γκρέιπφρουτ
Οι φλούδες από 2 λεμόνια
Οι φλούδες από 4 πορτοκάλια
3 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σκούρα σοκολάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Κόβεις τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζεις σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτεις με νερό, τις αφήνεις να πάρουν μια βράση και μετά τις στραγγίσεις. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία ακόμη δύο φορές.
2. Στην κατσαρόλα προσθέτεις τα 2 φλ. ζάχαρη, 2 φλ. νερό και τις φλούδες. Τις αφήνεις να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν για 40 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
3. Αφαιρείς τις φλούδες και τις αφήνεις να στραγγίσουν για 8 ώρες. Στη συνέχεια τις πασπαλίζεις με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αν θέλεις, τις βουτάς κατά το ήμισυ σε λιωμένη σοκολάτα. Αφήνεις τη σοκολάτα να πήξει προτού τις αποθηκεύσεις.
Πηγή: See and Savour
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου