ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σήμερα θα μαγειρέψουμε το γιουβέτσι του εργένη
Ιδανικό για φοιτητές και singles!
Ποιος είπε ότι οι εργένηδες, οι φοιτητές και όλοι οι singles αυτού του κόσμου δεν μπορούν να χαρούν ένα φαγάκι νόστιμο και σπιτικό, όπως της μαμάς, που όμως το φτιάξανε μόνοι τους, σε μισή ωρίτσα και με μοντέρνα τεχνική; Ορίστε το Γιουβέτσι του Εργένη από το " Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" με αγάπη!
Υλικά (για μια χορταστική μερίδα):
1 φιλέτο κοτόπουλο (μισό στήθος)
1 μεγάλο φλυτζανάκι του καφέ μέτριο κριθαράκι
1 φλυτζανάκι του καφέ ντοματάκια κονσέρβα (όσα ντοματάκια περισσέψουν τα διατηρούμε σε τάπερ στο ψυγείο 3-4 μέρες)
1/2 κρεμμύδι (το υπόλοιπο το διατηρούμε στο ψυγείο τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ζωμό κότας ψυγείου
2 κούπες νερό
αλατοπίπερο
2 κουταλιές λάδι
τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά το κοτόπουλό μας. το τοποθετούμε στο ταψάκι σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο γκριλ για 25-30 λεπτά γυρνώντας το στα πρώτα 15 λεπτά.
Στο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το κριθαράκι μας να γυαλίσει.
Ετοιμάζουμε ζωμό βράζοντας το νερό και προσθέτοντας το έτοιμο ζωμό μας. Προσθέτουμε το μισό ζωμό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και τα ντοματάκια, αλάτι με προσοχή (λόγω του ζωμού) και πιπέρι.
Ρίχνουμε και τη σκελίδα του σκόρδου και σιγοβράζουμε. Όταν τελειώνει το υγρό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε από το ζωμό. Ακολουθούμε δηλαδή την τεχνική του ριζότο, ώσπου το κριθαράκι μας να βράσει, όπως το επιθυμούμε.
Σερβίρουμε με το φιλέτο μας κομμένο σε φέτες και το κριθαράκι πασπαλισμένο με το τυρί που μας αρέσει.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης