ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πώς θα φτιάξεις σαλάτες με όσπρια για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
Συμβουλές για νηστίσιμα και μη πιάτα, από την Ντίνα Νικολάου.
Παραλάβαμε το καινούργιο βιβλίο της σεφ και παρουσιάστριας Ντίνας Νικολάου "Μόνος στην κουζίνα" και, όπως διαπιστώσαμε, μπορεί να λύσει τα χέρια ακόμη και στις πιο αρχάριες από εμάς στη μαγειρική! Οι συνταγές του, απλές στην παρασκευή, συνοδεύονται από tips που υπόσχονται να μας μυήσουν στα βασικά μυστικά κάθε κατηγορίας φαγητού ώστε να νιώσουμε αρκετά άνετες για να πειραματιστούμε και μόνες με συνδυασμούς υλικών.
Σήμερα λοιπόν, μέρες που είναι, επιλέξαμε από το βιβλίο τα παρακάτω πολύτιμα tips για σαλάτες με όσπρια (νηστίσιμες ή όχι):
-Τα όσπρια έχουν ήπια γεύση και έτσι απαιτούν κάποιο υλικό που να τα αναδείξει, όπως τα τουρσιά, οι καυτερές πιπεριές, τα παστά ψάρια, το πέστο και οι πικάντικες σάλτσες. Οι πιπεριές κάθε είδους (Φλωρίνης, κέρατο ή καυτερές) ταιριάζουν εξαιρετικά, ιδιαίτερα με τις φακές και τα ρεβίθια. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λιαστές ντομάτες, τουρσιά, τυριά όπως φέτα, μανούρι ή ανθότυρο, ντομάτες κ.ά.
-Τα θαλασσινά αγαπούν τα όσπρια, ζεστά ή κρύα. Εμπλούτισε τις οσπριοσαλάτες σου με μύδια ψίχα ή γαριδούλες, βρασμένα ή τηγανισμένα.
-Τα ντρέσινγκ και οι σάλτσες και σαλάτες με όσπρια πρέπει να είναι πικάντικα, δυνατά. Χρησιμοποίησε μουστάρδα, ξίδι, χυμό λεμονιού, αντσούγες που έχεις πολτοποιήσει στο μούλτι, πέστο βασιλικού, σάλτσα με μπόλικο χυμό και ξύσμα από λεμόνι.
Το "Μόνος στην κουζίνα" της Ντίνας Νικολάου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωα.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης