Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα φρικασέ χορτοφαγικό!

Μανιτάρια φρικασέ.


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 4 μερίδες:

4 μαρούλια

500 γραμ. μανιτάρια

2-3 πράσα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. άνηθο αποξηραμένο

1/2 κ.γ. κόλιανδρο αποξηραμένο

ελαιόλαδο

1 λίτρο ζεστό νερό

αλάτι-πιπέρι

για το αυγολέμονο:

2 αυγά

3 λεμόνια

Εκτέλεση:

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το θυμάρι.

Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν τα υγρά προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα όλα κομμένα σε ροδέλες.

Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα υλικά μας.

Σειρά έχουν τα μαρούλια τα οποία έχουμε πλύνει καλά και έχουμε κόψει τα φύλλα τους στη μέση. Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με ένα λίτρο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις μαραθούν και μειωθεί λίγο ο όγκος τους, ρίχνουμε τον άνηθο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο ζεστό νεράκι επιπλέον.

Όταν κοντεύει να γίνει ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Έπειτα με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στα αυγά. 3-4 κουτάλες είναι αρκετές. Εννοείται πως δεν σταματάμε καθόλου το ανακάτεμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το χυμό από τα λεμόνια.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο. Ανακατεύουμε και περιμένουμε 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε σχέση με φρικασέ που έχουν μέσα κρεατικά. Τα μανιτάρια παίζουν πολύ καλά αυτό το ρόλο. Μπορείτε να βάλετε και άλλα είδη μανιταριών όπως portobello ή pleurotous. Καλή σας όρεξη.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department