Τζιν και τόνικ με κράνμπερι και θυμάρι - AllYou.gr

Search

Τζιν και τόνικ με κράνμπερι και θυμάρι

Θα υποδεχτούμε την Κυριακή με ένα κοκτέιλ!

10 Μαϊου 2015

Υλικά (για 4 ποτήρια):

3/4 φλ. φρέσκα κράνμπερι

1/4 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. νερό

λίγες σταγόνες χυμό πορτοκαλιού

1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

φύλλα από θυμάρι

τζιν

τόνικ

Εκτέλεση:

1. Ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι τα κράνμπερι, τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Μαγειρεύεις για 10-15 λεπτά, πιέζοντας τα κράνμπερι με το πίσω μέρος του κουταλιού σου μέχρι να σκάσουν (πρόσεξε μην πιτσιλιστείς!). Προσθέτεις το θυμάρι και το πιέζεις με το κουτάλι σου να βγάλει τα αρώματά του. Σουρώνεις το μείγμα. Πετάς τον πολτό και κρατάς το σιρόπι.

2. Μοιράζεις από 30 ml χυμό σε κάθε ποτήρι. Προσθέτεις λίγα παγάκια, 60 ml τζιν και τόνικ. Ανακατεύεις και σερβίρεις με κλωναράκια από θυμάρι.

Πηγή: A Cozy Kitchen



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!