ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ταλιατέλες με κρέμα λεμονιού
Άρωμα λεμονιού, πλούσια γεύση κρέμας και τυριού, αφού πρώτα χορτάσει το μάτι από το σούπερ συνδυασμό πράσινης ταλιατέλας και λευκής κρέμας με πράσινες πινελιές!
Υλικά (4 άτομα):
1 πακέτο πράσινες (προαιρετικά) ταλιατέλες
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού (προσέχουμε το λεμόνι να μην είναι κερωμένο απ' έξω)
1 κουταλιά σούπας φρέσκο , τριμμένο τζίντζερ
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές τυρί (όποιο τυρί χρησιμοποιούμε στα ζυμαρικά μας)
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, το βούτυρο και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε μαϊντανό και τυρί κι ανακατεύουμε. Η σάλτσα είναι έτοιμη!
Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας τις ταλιατέλες!
Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης