ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κλασική σάλτσα ντομάτας
Ή αλλιώς το Α και το Ω της μαγειρικής.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και πάντα, για μακαρόνια, για κρέας, για να νοστιμίσει οτιδήποτε!
Προτιμήστε φρέσκες ντομάτες, κόκκινες και ζουμερές!
Συστατικά:
12 ντομάτες ή 4 κονσέρβες αποφλοιωμένης ντομάτας /440 γρ.
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη, βασιλικό ή φύλλα μαντζουράνας
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζουμε για ένα λεπτό.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα περνάμε για λίγο από κρύο νερό ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα από αυτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
Βάζουμε τις ντομάτες, το κρασί, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας ή 35 λεπτά για τις φρέσκες.
Η σάλτσα μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Αν θέλουμε να την κρατήσουμε περισσότερο τη βάζουμε στην κατάψυξη αφού τη χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες.
Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη 4-5 μήνες.
Από Giorgio
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης