Αρνάκι αμπελουργού - AllYou.gr

Search

Αρνάκι αμπελουργού

Η γέμιση από τα ντολμαδάκια γιαλαντζί που περίσσεψε ανακυκλώθηκε σε ένα πεντανόστιμο πιάτο!

17 Ιουνίου 2015

Αφορμή για αυτή τη συνταγή στάθηκε ένα άλλο φαγητό που έφτιαχνα! Ντολμαδάκια γιαλαντζί ετοίμαζα και μου περίσσεψε η γέμιση. Έτσι καθώς ήταν χωρίς τίποτα το ζωικό, σκέφτηκα να τη φυλάξω στο ψυγείο μέχρι να δω τι θα την κάνω. Δεν πετάμε τίποτα! κοιτώντας από τη μια τη γέμιση κι από την άλλη τα κάπως πιο μεστά αμπελόφυλλα που έμειναν αχρησιμοποίητα, μου ήρθε η έμπνευση να τυλίξω το κρέας μέσα σε αυτά αλλά να βάλω και τη γέμιση στο κέντρο. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και γι' αυτό το μοιράζομαι μαζί σας! 

Φτιάξτε το, είναι εύκολο, πεντανόστιμο και θα αρέσει σε μικρούς και σε μεγάλους, εγγυημένα! Το αρνάκι παίρνει την ευωδιά από τα αμπελόφυλλα και τη γεύση από τα μυρωδικά και το τυρί και γίνεται τέλειο!

Υλικά:

1 μπούτι από αρνάκι ζυγούρι (για να είναι μεγαλούτσικο, γύρω στα 3 1/2 κιλά)

μπόλικα αμπελόφυλλα

100 γραμ. κεφαλοτύρι Μυτιλήνης

περίσσευμα γέμισης από ντολμαδάκια γιαλαντζί (ή φτιάξτε τη εξαρχής ανακατεύοντας 1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα, 1/2 κρεμμύδι ψιλλοκομμένο, λίγο άνηθο, δυόσμο και μαίντανό ψιλοκομμένα, αλατοπίπερο)

αλάτι

πιπέρι

λαδόκολλα και σπάγκο για το δέσιμο

Εκτέλεση:

Το μπούτι το ζητάμε από τον κρεοπώλη ξεκοκαλισμένο.

Το ανοίγουμε από την κομμένη πλευρά και το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Με το κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο κρέας.

Από πάνω τοποθετούμε το τυρί σε λεπτές φέτες.

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και στρώνουμε τα αμπελόφυλλά από πάνω.

Παίρνουμε το κρέας και το ξαπλώνουμε πάνω στο κρεβατάκι από αμπελόφυλλα.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το κρέας γαι να συγκρατήσει μέσα τη γέμιση κι απ' έξω τα φύλλα.

Εννοείται ότι αν χρειαστεί βάζουμε όσες λαδόκολλες χρειάζεται για να κλείσει καλά. Στρίβουμε σαν καραμέλα τις άκρες. Ετοιμο το ρολό.

Το δένουμε και με σπάγκο για να σιγουρευτούμε και να κρατήσει και το σχήμα του.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 2 1/2 ώρες χωρίς να το πειράξουμε καθόλου. Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 15 λεπτά στην ησυχία του και μετά το ανοίγουμε με προσοχή.

Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: 

Αρνάκι αμπελουργού Υλικά: 1 μπούτι από αρνάκι ζυγούρι ( για να είναι μεγαλούτσικο, γύρω στα 3 1/2 κιλά) μπόλικα αμπελό...

Posted by
Aggeliki Kontou on Freitag, 12. Juni 2015
" target="_blank">Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του σεξισμού

Η μειωτική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, «καλύπτει» ψυχικές ανισορροπίες, υποστηρίζουν Αμερικανοί ειδικοί.
ΜΟΔΑ

Aυτές είναι οι καλύτερες μίνι τσάντες της αγοράς

Όσο πιο μικρές, τόσο το καλύτερο!
BEAUTY TIPS

5 tips για τέλειες μπούκλες

Έτσι θα διατηρήσεις τις μπούκλες σου άψογες πρωί-βράδυ!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που είναι καλύτερο να τρως με τη φλούδα

Ξύσε (την), φάε και κερδίσε, τονίζουν οι διατροφολόγοι.
ΕΓΩ

Γιατί δεν πρέπει να μιλάς στον προϊστάμενό σου για το στρες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη γκρίζα ζώνη στη σχέση σου με το αφεντικό σου.
FASHION TRENDS

5 χρωματικοί συνδυασμοί για να δοκιμάσεις τώρα

Τα αντίθετα έλκονται να ξέρεις…