ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μπουρεκάκια με φέτα δυόσμο και πάπρικα
Πανεύκολα τυρένια μπουρεκάκια με τα αρώματα του δυόσμου και τη γλύκα της πάπρικας να τους δίνουν χαρακτήρα. Μια κουταλιά κοπανιστή -αν σας βρίσκεται- θα τους δώσει μεγαλύτερη ένταση στη γεύση.
Υλικά για 24-26 κομμάτια
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά και πίτες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση
500γρ. φέτα καλαθάκι Λήμνου
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
4-5 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
1. Λιώνετε τη φέτα με το πιρούνι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι, τα αβγά, το δυόσμο, την πάπρικα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Τοποθετείτε τα φύλλα στον πάγκο, με την μεγάλη τους πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με μια κάθετη χαρακιά στο κέντρο τα χωρίζετε στη μέση σε λωρίδες. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες και με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι. Στην κάτω άκρη της κάθε λωρίδας τοποθετείτε μια μεγάλη κουταλιά σούπας γέμιση. Φέρνετε από αριστερά και δεξιά τα φύλλα πάνω από τη γέμιση καθ’ όλο το μήκος των λωρίδων και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας (φύλλα και γέμιση).
3. Αραδιάζετε τα ρολά σε ταψί ρηχό στρωμένο με χαρτί ψησίματος με το άνοιγμα από κάτω. Αλείφετε ξανά τα μπουρεκάκια με λάδι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
4. Τα ξεφουρνίζετε και τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
Πηγή: Sweetly.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης