Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει ριζότο με μανιτάρια, βασιλικό & τσιπς χαμόν σεράνο

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει... 


Jean Louis Capsalas

Υλικά για 4 άτομα

240 γρ. ρύζι αρμπόριο

200γρ φρέσκα μανιτάρια παριζέν

200 γρ κ/ψ σέπες

1 κρεμμύδι ξερό χοντρό

1 σκελίδα σκόρδο

30 γρ βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο 

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

Αλάτι & πιπέρι

150 γρ τριμμένη παρμεζάνα

15 ml κρέμα γάλακτος

15 ml λευκό μαρτίνι

4 λεπτές φέτες χαμόν σεράνο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (φρέσκα & κατεψυγμένα).

Χτυπάμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο

Τοποθετούμε τις φέτες χαμών σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 100ο C (μέχρι να στεγνώσουν & να ξεραθούν έως να γίνουν τσιπς)

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο

Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά

Σβήνουμε με το μαρτίνι 

Ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλο μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. 

Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στην συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα και ψιλοκόβουμε και τον βασιλικό

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να κρυώσει.

Γαρνίρουμε το ριζότο με τα τσίπς χαμόν

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη