ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει ριζότο με μανιτάρια, βασιλικό & τσιπς χαμόν σεράνο
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει...
Υλικά για 4 άτομα
240 γρ. ρύζι αρμπόριο
200γρ φρέσκα μανιτάρια παριζέν
200 γρ κ/ψ σέπες
1 κρεμμύδι ξερό χοντρό
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι & πιπέρι
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
15 ml κρέμα γάλακτος
15 ml λευκό μαρτίνι
4 λεπτές φέτες χαμόν σεράνο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (φρέσκα & κατεψυγμένα).
Χτυπάμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο
Τοποθετούμε τις φέτες χαμών σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 100ο C (μέχρι να στεγνώσουν & να ξεραθούν έως να γίνουν τσιπς)
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά
Σβήνουμε με το μαρτίνι
Ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλο μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα και ψιλοκόβουμε και τον βασιλικό
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να κρυώσει.
Γαρνίρουμε το ριζότο με τα τσίπς χαμόν