Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το μυστικό για να μη χρειαστεί να γυρίσεις την ομελέτα στο τηγάνι

...είναι να τη φτιάξεις λεπτή. Διάβασε πώς.


Γεωργία Κοντού

Σε ποιον δεν αρέσει η ομελέτα; Ωστόσο, ας το παραδεχτούμε, είναι μπελάς όταν έρχεται η στιγμή να τη γυρίσεις στο τηγάνι, προσπαθώντας να μην την κομματιάσεις ή να μην την... εκτοξεύσεις πάνω στον απορροφητήρα. Όμως η Ντίνα Νικολάου, στο βιβλίο της "Μόνος στην κουζίνα", σου δίνει συμβουλές για να φτιάξεις ομελέτα λεπτή σαν δαντέλα:

Ζεσταίνεις ελάχιστο (ή καθόλου) ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάς 1-2 αυγά σε ένα μπολάκι, τα αλατοπιπερώνεις και τα αδειάζεις στο καυτό τηγάνι. Το ανακινείς για να απλωθεί η ομελέτα παντού και να καλύψει τον πάτο του. Επειδή τα αυγά είναι λίγα, η ομελέτα θα γίνει λεπτή, ημιδιάφανη σαν δαντέλα. Είναι τόσο λεπτή, που ίσως δεν χρειαστεί να τη γυρίσεις από την άλλη πλευρά. Αν δεις ρευστά σημεία στην επιφάνειά της, τη γυρίζεις και την ψήνεις για 1 λεπτό το πολύ. 

Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις;

1. Την κόβεις σε λεπτές λωρίδες και τις βάζεις σε ένα απλό πιλάφι ή σε τηγανιτό ρύζι ατμού. Εμπλουτίζεις μια απλή πράσινη σαλάτα.

2. Την κόβεις στη μέση και βάζεις τα κομμάτια μέσα σε σάντουιτς ή τοστ, για να γίνει ακόμα πιο χορταστικό και νόστιμο.

Οι συμβουλές προέρχονται από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου  "Μόνος στην κουζίνα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

monosstinkouzina750.jpg

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.