ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με πεπόνι, μέλι και φέτα
Τόλμησε να δοκιμάσεις αυτό το συνδυασμό και δεν θα το μετανιώσεις!
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
1 μέτριο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1/3 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και τον παπαρουνόσπορο. Ρίχνεις και το πεπόνι, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο. Ανακατεύεις καλά. Πασπαλίζεις με τη φέτα όταν είναι να σερβίρεις.
Tip
Προτού σερβίρεις, άφησε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο (έως και για 8 ώρες).
Πηγή: Better Homes and Gardens