ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψητό κοτόπουλο με ντομάτα και μοτσαρέλα
Ένα πιάτο με λίγες θερμίδες και απολαυστική γεύση, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά:
3 μέτριες ντομάτες
2 μικρές σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. μοτσαρέλα, σε κυβάκια
500 γρ. (ή 8 λεπτές φέτες) κοτόπουλο στήθος
Εκτέλεση:
1. Ανακάτεψε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Άφησέ τα για λίγα λεπτά στην άκρη.
2. Κόψε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησέ τις σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το σκόρδο, το βασιλικό, το μείγμα του κρεμμυδιού και λίγο ακόμη αλατοπίπερο.
3. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο. Ψήσε το στο γκριλ, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, άπλωσε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και κάλυψέ τα με το μείγμα.
4. Πασπάλισε με τη μοτσαρέλα και σέρβιρε.
Πηγή: Skinny Taste
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης