ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψητό κοτόπουλο με ντομάτα και μοτσαρέλα
Ένα πιάτο με λίγες θερμίδες και απολαυστική γεύση, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά:
3 μέτριες ντομάτες
2 μικρές σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. μοτσαρέλα, σε κυβάκια
500 γρ. (ή 8 λεπτές φέτες) κοτόπουλο στήθος
Εκτέλεση:
1. Ανακάτεψε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Άφησέ τα για λίγα λεπτά στην άκρη.
2. Κόψε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησέ τις σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το σκόρδο, το βασιλικό, το μείγμα του κρεμμυδιού και λίγο ακόμη αλατοπίπερο.
3. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο. Ψήσε το στο γκριλ, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, άπλωσε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και κάλυψέ τα με το μείγμα.
4. Πασπάλισε με τη μοτσαρέλα και σέρβιρε.
Πηγή: Skinny Taste