Σήμερα κουνάμε το μαντίλι στον Δημήτρη Παπαϊωάννου - AllYou.gr

Search

Σήμερα κουνάμε το μαντίλι στον Δημήτρη Παπαϊωάννου

...λίγο πριν φύγει για την παγκόσμια περιοδεία του.

19 Σεπτεμβρίου 2015

Τον γνωρίσαμε ως τον άπιαστο εικονοκλάστη της Ομάδας Εδάφους και των Ολυμπιακών Αγώνων και από τότε δεν έχουμε σταματήσει να τον ακολουθούμε όπου και αν πάει! Γι' αυτό, όταν μάθαμε ότι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ετοιμάζεται να φύγει ταξίδι σε μέρη μακρινά, τα βάψαμε... μαύρα μέχρι που μάθαμε ότι έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να τον αποχαιρετίσουμε!

Απόψε, λοιπόν, θα κατέβουμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για να απολαύσουμε την τελευταία εικαστική σύλληψη του Δημήτρη Παπαϊωάννου με την ονομασία Still Life. Η παράσταση παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2014 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά τώρα επιστρέφει ξαναδουλεμένη και με ανανεωμένο δυναμικό, έτοιμη να φύγει για το γύρο του κόσμου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του δημιουργού της.

Το έργο αντλεί έμπνευση από τον μύθο του Σίσυφου, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τους θεούς να κυλάει αιώνια έναν βράχο ως την κορυφή ενός βουνού. Κάτω από έναν μεγάλο ουρανό, σε μια έρημη σκηνή, ο άνθρωπος-εργάτης, σαν άλλος Σίσυφος, αναζητεί τη λύτρωση μέσα από τον καθημερινό μόχθο. Οι ερμηνευτές του έργου συνθέτουν φιγούρες, δημιουργώντας οπτικές απάτες, αναμετρώνται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών και ισορροπούν στην προσπάθειά τους να απελευθερωθούν από την ύλη και να ενωθούν με την ελαφρότητα του σύμπαντος.

Για να σε πείσουμε να έρθεις μαζί μας σε αυτό το άτυπο goodbye party, σε αφήνουμε με το trailer της παράστασης!

129889051{/videobox}

Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Δρόσος Σκώτης, Μιχάλης Θεοφάνους, Κώστας Χρυσαφίδης, Χρήστος Στρινόπουλος, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 , Πειραιάς, τηλ.: 2104143310 – 320.

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό & άνω των 65), 10 ευρώ (ΑΜΕΑ & ανέργων)

Προπώληση: Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου / Εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (εντός της στοάς Πεσμαζόγλου) / www.ticketservices.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!