Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε φτάνουμε ως στο τέλος της διαδρομής

Ο τερματικός σταθμός μας είναι οι Νύχτες Πρεμιέρας και το ειρωνικό και γλυκόπικρο σύμπαν του David Foster Wallace.


Φύλλις Νικολάου

«Αμερικανική Λήθη», «Κορίτσι με τα Παράξενα Μαλλιά», «Infinite Jest», «Consider the Lobster», «Shipping out», «The planet trillaphon as it stands in relation to the bad thing» —όχι, δε σου αραδιάζουμε αναίτια τίτλους στη σειρά, αλλά μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας βιβλία, διηγήματα και άρθρα του αγαπημένου  μας συγγραφέα, David Foster Wallace. Από τη στιγμή που τον γνωρίσαμε, άλλωστε, δηλώνουμε φανατικές  της ιδιοφυούς, ειρωνικής κι απολαυστικής γραφής του. Και μπορεί ο Wallace να έδωσε τέλος στη ζωή του το 2008 σε ηλικία μόλις 46 ετών, αλλά εμείς επιμένουμε να τον (ξανα)διαβάζουμε. 

Έτσι, όταν μάθαμε ότι το βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του David Lipsky «Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace», στο οποίο πραγματεύεται τη συνάντησή του με το διάσημο συγγραφέα, θα γίνει ταινία ενθουσιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε και κλείσαμε θέση για την αποψινή προβολή της στο Δαναό. 

Το «The End of the Tour», όπως ονομάζεται η ταινία, αφηγείται ένα πενθήμερο road trip του ρεπόρτερ του Rolling Stone, David Lipsky, κατά τη διάρκεια του οποίου καλείται να πάρει συνέντευξη από τον περίφημο συγγραφέα. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο της περιοδείας του δεύτερου για την προώθηση του επικού βιβλίου «Ιnfinite Jest». 

Καθώς οι μέρες περνούν, μια περίεργη και έντονη σχέση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάζουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους—χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στο γνωστό περιοδικό, και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν μέχρι το 2010 στο ντουλάπι του Lipsky. 

Ο κωμικός Jason Segel (τον θυμάσαι ως Marshall στο «How I Met Your Mother») και ο Jesse Eisenberg αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να ενσαρκώσουν τον ανήσυχο μελαγχολικό συγγραφέα και τον αρχικά δύσπιστο δημοσιογράφο αντίστοιχα, ενώ ο σκηνοθέτης του έξοχου «Ονειρεμένο Τώρα», James Ponsoldt, δραματοποιεί τη σχέση τους με τους όρους μιας ελεγειακής ταινίας δρόμου που κατορθώνει να κάνει συναρπαστικό το θέαμα δυο λογίων, που πολύ απλά ανταλλάσσουν απόψεις για τη στάση τους απέναντι στη ζωή. 

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», οπότε σπεύσε να κάνεις κράτηση!

{videobox}DBk1Mrb4RyM{/videobox}

The End of the Tour

Σκηνοθεσία: James Ponsoldt

Πρωταγωνιστούν οι: Jesse Eisenberg, Jason Segel, Mamie Gummer , Anna Chlumsky, Joan Cusack, Ron Livingston

Πού: Κινηματογράφος «Δαναός 1», Λεωφ. Κηφισίας 109 και Πανόρμου, Αθήνα, τηλ. 2106922655

Ώρα έναρξης: 22.00 

Είσοδος: 6€

Πληροφορίες: www.aiff.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα