Σήμερα σπάμε τα δεσμά! - AllYou.gr

Search

Σήμερα σπάμε τα δεσμά!

Ακολουθούμε τη συνταρακτική ιστορία της Εδέμ από την αιχμαλωσία της μέχρι την ελευθερία.

25 Οκτωβρίου 2015

Η Εδέμ δεν είναι εκείνο το παραδεισένιο μέρος που όλοι φανταζόμαστε -τουλάχιστον όχι εκείνης της οποίας τα χνάρια θα ακολουθήσουμε απόψε.

Σε αντίθεση, μάλιστα, με το θαυμαστό κήπο όπου ο Αδάμ και η Εύα έζησαν τα χρόνια της αθωότητάς τους, η δική μας «Εδέμ» είναι μια όμορφη κοπέλα που πέφτει θύμα trafficking και πρωταγωνίστρια της ομώνυμης ταινίας της Megan Griffiths. 

Η τραγική ιστορία της ξεκινά το 1994 όταν η όμορφη Hyune Jae συναντά έναν γοητευτικό νεαρό άνδρα σε ένα μπαρ του Νιου Μέξικο. Εκείνος την κερνά μερικά ποτά και προσφέρεται να τη συνοδεύσει στο σπίτι της. Αντ’ αυτού, την απαγάγει και την μεταφέρει λαθραία στο Λας Βέγκας, όπου την κρατά έγκλειστη σε μια αποθήκη-οίκο ανοχής για τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, η «Εδέμ» – όπως ονομάστηκε από τους απαγωγείς της – προσπαθεί να επιβιώσει κερδίζοντας δύναμη, επιρροή και, τελικά, την ελευθερία της μέσα στην ίδια την οργάνωση που τη φυλάκισε.

Η βραβευμένη ταινία προβάλλεται απόψε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Break the Chain», που διοργανώνεται φέτος με στόχο να μετατρέψει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του human trafficking σε μια «γιορτή» ανταλλαγής ιδεών, μέσα από τη μοναδική συμβολή της τέχνης (θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, φωτογραφικές εκθέσεις, κ.ά.).  

Εμείς θα είμαστε εκεί από νωρίς για να περιηγηθούμε στο χώρο και να μάθουμε τα πάντα για το φρούτο του... κακού. Θα σε περιμένουμε: μην μείνεις αμέτοχη!

Break the Chain Festival

Εδέμ / Eden

Σκηνοθεσία: Megan Griffiths

Πρωταγωνιστούν οι:  Jamie Chung, Beau Bridges, Matt O'Leary

Πού: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο, Πειραιώς 100, Γκάζι

Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: www.breakthechain.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!