Μια τρικυμία, η Μιράντα και η επανάσταση - AllYou.gr

Search

Μια τρικυμία, η Μιράντα και η επανάσταση

Τι έχουν κοινό όλα τα παραπάνω; Τον Σαίξπηρ και το θέατρο Πορεία.

29 Νοεμβρίου 2015
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Πολλές φορές, η ζωή είναι ένας αγώνας για την εξουσία. Αυτό μάλλον το γνώριζε καλά και ο πλέον λατρεμένος δραματουργός Σαίξπηρ και προσπάθησε να το αναλύσει σε ένα από τα τελευταία έργα του, την «Τρικυμία».

Μια παραλλαγή αυτού του ταραγμένου και ανήσυχου «παραμυθιού» για ενηλίκους, όπως συχνά αποκαλείται, θα παρακολουθήσουμε απόψε στο θέατρο Πορεία. Στη σκηνή του, άλλωστε, θα ζωντανέψει η «Μιράντα» για να μας αφηγηθεί την ιστορία του Δούκα του Μιλάνου Πρόσπερο, λάτρη των βιβλίων και της μαγείας, που χάνει τον θρόνο του όταν ο αδερφός του Αντόνιο, με τη βοήθεια του Αλόνσο, σφετερίζεται την εξουσία του. 

Ο Αντόνιο εγκαταλείπει τον Πρόσπερο και τη μικρή κόρη του Μιράντα στα ανοιχτά της θάλασσας για να πνιγούν. Οι δυο τους, όμως, σώζονται και καταλήγουν σε ένα ερημονήσι, όπου ζει ο τερατόμορφος Κάλιμπαν. Δώδεκα χρόνια αργότερα, οι συνωμότες Αντόνιο και Αλόνσο ναυαγούν στο ίδιο νησί εξαιτίας μιας τρικυμίας που προκαλεί ο Πρόσπερο, χάρη στις μαγικές του δυνάμεις. Εκεί λαμβάνει χώρα ένας αγώνας για την εξουσία του νησιού, μέχρι την άρση της παλαιάς αδικίας απέναντι στον Πρόσπερο και τη Μιράντα. 

Το έργο διαπραγματεύεται τον αγώνα για την εξουσία και τις ατέρμονες, παράλογες μάχες για την κατάκτησή της. Σε μια εποχή απολυταρχίας, ένα διαμέρισμα γίνεται η όαση, όπου συντηρείται η πνευματική αντίσταση κατά του καθεστώτος και η «αφελής» πριγκίπισσα Μιράντα «μεταμορφώνεται» στην ψυχή του Πρόσπερο.

Τα λέμε εκεί!

Μιράντα

Βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Oskaras Korsunovas

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Παίζουν οι: Λαέρτης Μαλκότσης, Ιωάννα Παππά

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 2108210991

Ώρα έναρξης: 17.00 

Τιμές εισιτήριων: Από 12€-17€

Προπώληση: poreiatheatre.com / viva.gr / 11876 / Public / Seven Spots / Ianos / Παπασωτηρίου / ReloadΑκολούθησε το allyou στο Instagram!