Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όταν η Ερμιόνη γνώρισε τον Αιμίλιο

Έζησαν αυτοί ένα κλισέ ρομάντζο και εμείς το βλέπουμε... επί σκηνής!


Φύλλις Νικολάου

Αγαπημένη μας φίλη,

Ελπίζουμε αυτό το γράμμα να σε βρίσκει καλά και ευτυχισμένη. Όσο για εμάς; Εμείς υποφέρουμε... από λαχτάρα να ζήσουμε έναν κλισέ έρωτα.  

«Αν κανένας ένιωσε στην καρδιά του παλμούς ευγενικούς, που νεκρωθήκανε μπροστά στο βωμό της δυστυχίας και της λύπης! Αν ζούσε και τρεφότανε μ' ένα ωραίο όνειρο, και, ξυπνώντας άξαφνα μιαν αυγούλα, είδε τ' όνειρο του, σαν καπνός, να διαλύεται! Αν κανένας αγρύπνησε ποτέ μοναχός του, σε καμιά καλοκαιρινή νύχτα, κάτω από το φεγγαρολουσμένο ουρανό, κ' η ψυχή του, λυτρωμένη απ' τα σίδερα της ύλης, πέταξε στα ουράνια ζητώντας τ’ Άπειρο!»

Δεν μας έπιασαν έτσι ξαφνικά οι ρομαντισμοί. Είπαμε όμως να σου (αντι)γράψουμε λίγα λόγια από την  «Ωραία του Πέραν», το ερωτικό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδοπούλου (Τυμφρηστός) για να καταλάβεις πώς νιώθουμε. Το έργο γράφτηκε το 1920 και έγινε μπεστ σέλλερ της εποχής αποτελώντας, μάλιστα, ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων και εμείς μπορούμε από σήμερα να το απολαύσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Και, ναι, αγαπημένη φίλη μας, σε θέλουμε παρέα μας.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον ανεκπλήρωτο και μοιραίο έρωτα της Ερμιόνης και του Αιμίλιου, που θα γεννηθεί  στα στενά του Βοσπόρου και τα προάστια της Κωνσταντινούπολης, θα ζωντανέψει επί σκηνής και θα γίνει η αφορμή να έρθουμε αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητά της και να βυθιστούμε σε ένα παθιασμένο, κλισέ, διαχρονικό και λαϊκό ρομάντζο.

Αγαπημένη μας φίλη, θα σε περιμένουμε καρτερικά εκεί.

Με παντοτινή αγάπη και αιώνια αφοσίωση, 

Η ομάδα του Allyou

Η Ωραία του Πέραν

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Παίζουν οι: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά

Πού: Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος

Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό) / 10€ (φοιτητικό και άνω των 65) / 8€  (άνεργοι)

Πληροφορίες: 2109212900 / www.nkt.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department