Από την Ίντια και το Nossi Be μέχρι τον Σταυρό του Νότου... - AllYou.gr

Search

Από την Ίντια και το Nossi Be μέχρι τον Σταυρό του Νότου...

...λένε για εμάς οι ναυτικοί.

20 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα, μπαρκάρουμε. Ναι, καλά διάβασες, μπαρκάρουμε, όχι ως μούτσοι ή καπετάνιοι ή μαρκονιστές. Σαλπάρουμε ως θεατές της παράστασης «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» του Θέμη Μουμουλίδη, η οποία αναμετράται με δυο μύθους: την ποίηση του Νίκου Καββαδία και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη, αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία. 

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης, εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης παρουσιάζει μια ποιητική εκδοχή της ζωής και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης και ζωντανεύει με τις ερμηνείες του Θάνου Μικρούτσικο και αμέτρητων ηθοποιών, χορευτών, τραγουδιστών και μουσικών επί σκηνής, με στόχο να ανασύρει στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού, καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του. 

Ραντεβού εκεί!

Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Σενάριο: Θεμής Μουμουλίδης με τη συνεργασία των Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου και Βίκη Παναγιωτοπούλου 

Ερμηνεύουν οι: Θάνος Mικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μιχάλης Μαρίνος, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης

Τραγουδούν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Γιάννης Μαθές

Πού: Θέατρο Badminton, Άλσος Στρατού, Γουδή

Πότε: 21 Ιανουαρίου-14 Φεβρουαρίου 2016

Τιμές εισιτηρίων: Από 10€ 

Πληροφορίες - κρατήσεις: Ταμεία Θεάτρου Badminton, 2108840600, abcd.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!