Τι κι αν διαφέρουμε; - AllYou.gr

Search

Τι κι αν διαφέρουμε;

Όχι μόνο δεν ντρεπόμαστε, αλλά το γιορτάζουμε! 

23 Ιανουαρίου 2016

Πριν από μερικές εβδομάδες, σε είχαμε πάει βόλτα στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, για να γνωρίσουμε την έκθεση «Μόνος ή Μοναδικός;». Αυτή τη φορά, θα σου ζητήσουμε να μας συνοδεύεις στην Πλάκα για να (ξανά)δούμε την έκθεση και –κυρίως- να την γνωρίσουμε με δημιουργικό, διαδραστικό τρόπο!

Σήμερα, άλλωστε, από τις 11.00 έως και τις 13.00, 45λεπτες εικαστικές δράσεις με την υποστήριξη των ανθρώπων του Μουσείου, που επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα, μας περιμένουν με ελεύθερη είσοδο!

Μέσα από παζλ, παιχνίδια, γρίφους και ευφάνταστες δράσεις, θα περιηγηθούμε στα 114 έργα ζωγραφικής, κόμικς και κατασκευές που δημιούργησαν παιδιά 3-14 ετών, θα γνωρίσουμε διαφορετικούς καλλιτέχνες και πολιτισμούς, θα αναρωτηθούμε πώς και γιατί κάποιος μένει μόνος  επειδή είναι διαφορετικός λόγω ιδιαιτεροτήτων. Θα ανακαλύψουμε τη μοναδικότητά μας, τη μοναδική προσωπικότητα του καθένα μας, πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία. Και θα δημιουργήσουμε μια… έκπληξη, φτιαγμένη από τα χεράκια μας!

Στο τέλος της ημέρας μας, η ανοιχτή γιορτή του Μουσείου Παιδικής Τέχνης θα… απογειωθεί μουσικοθεατρικά με μια «Ελεύθερη Πτήση», στη διάρκεια της οποίας μια ομάδα μικρών και μεγάλων θα παρουσιάσει το «Αεροπλανάκι», ένα «διαφορετικό» βιβλίο που έχει γραφτεί και φιλοτεχνηθεί από παιδιά. 

Τι κι αν διαφέρω;

Πού: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα

Ώρα έναρξης: 11.00

Είσοδος: Ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσης στη Γραμματεία του Μουσείου)

Πληροφορίες: 210 3312621 & 210 3312750