Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τα πάντα ρει

Αλλά αυτό δε μας σταματά από το να χτίσουμε το δικό μας αύριο.


Φύλλις Νικολάου

Αναρωτιέσαι αν μπορεί να υπάρξει τέχνη στην εποχή της κρίσης; Σίγουρα ναι και ξέρουμε και πού θα την... βρούμε! Στο metamatic:taf όπου φιλοξενείται η έκθεση «Make today to build tomorrow», σε συνεργασία  με το Flux Laboratory, ένα πειραματικό πολιτιστικό κέντρο με έδρα την Ελβετία.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται μια επιλογή από το ευρύ φάσμα αρχειακών δράσεών του Flux Laboratory, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργίες περισσότερων από 400 καλλιτεχνών τα τελευταία 12 χρόνια. Η έκθεση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση που τοποθετούμε τις κοινωνικές και ανθρώπινες αξίες σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η οικονομία: Το πώς οι αξίες αυτές μπορούν να βρουν μια θέση στις ζωές μας και πώς θα μπορούσαν να ξαναδώσουν νόημα σε έναν εργασιακό κόσμο στον οποίο έχουν σχεδόν ξεχαστεί.

Ειδικά για την έκθεση, το Flux παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους «Make today to build tomorrow», που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέμα, σε σκηνοθεσία της Daphne Bengoa. Η ταινία προσπαθεί να εισχωρήσει στο έργο και το χώρο 7 επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας στην τεχνογνωσία τους, καθώς και την ακρίβεια και συνέπεια, συστατικά απαραίτητα για τη συνοχή μιας κοινωνίας σε υπαρξιακή κρίση. Ως αντιπαραβολή στην απαισιόδοξη εικόνα της σημερινής Ελλάδας, μια νέα γενιά ανθρώπων αναπτύσσει τις δραστηριότητές της με δυναμισμό στην καθημερινή προσπάθεια να πετύχει κόντρα στην κρίση. Τα πορτραίτα αυτά αποτελούν το εφαλτήριο μιας πιο περιεκτικής σειράς που η Daphne Bengoa και το Flux Laboratory επιδιώκουν να αναπτύξουν πάνω στη θεματική των επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Make today to build tomorrow*

Πού: Μetamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Ώρες λειτουργίας: 12.00-21.00 (Δευτέρα-Σαββάτο) / 12.00-19.00 (Κυριακή)

Είσοδος: Ελεύθερη

* Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές