Τα πάντα ρει - AllYou.gr

Search

Τα πάντα ρει

Αλλά αυτό δε μας σταματά από το να χτίσουμε το δικό μας αύριο.

24 Ιανουαρίου 2016

Αναρωτιέσαι αν μπορεί να υπάρξει τέχνη στην εποχή της κρίσης; Σίγουρα ναι και ξέρουμε και πού θα την... βρούμε! Στο metamatic:taf όπου φιλοξενείται η έκθεση «Make today to build tomorrow», σε συνεργασία  με το Flux Laboratory, ένα πειραματικό πολιτιστικό κέντρο με έδρα την Ελβετία.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται μια επιλογή από το ευρύ φάσμα αρχειακών δράσεών του Flux Laboratory, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργίες περισσότερων από 400 καλλιτεχνών τα τελευταία 12 χρόνια. Η έκθεση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση που τοποθετούμε τις κοινωνικές και ανθρώπινες αξίες σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η οικονομία: Το πώς οι αξίες αυτές μπορούν να βρουν μια θέση στις ζωές μας και πώς θα μπορούσαν να ξαναδώσουν νόημα σε έναν εργασιακό κόσμο στον οποίο έχουν σχεδόν ξεχαστεί.

Ειδικά για την έκθεση, το Flux παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους «Make today to build tomorrow», που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέμα, σε σκηνοθεσία της Daphne Bengoa. Η ταινία προσπαθεί να εισχωρήσει στο έργο και το χώρο 7 επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας στην τεχνογνωσία τους, καθώς και την ακρίβεια και συνέπεια, συστατικά απαραίτητα για τη συνοχή μιας κοινωνίας σε υπαρξιακή κρίση. Ως αντιπαραβολή στην απαισιόδοξη εικόνα της σημερινής Ελλάδας, μια νέα γενιά ανθρώπων αναπτύσσει τις δραστηριότητές της με δυναμισμό στην καθημερινή προσπάθεια να πετύχει κόντρα στην κρίση. Τα πορτραίτα αυτά αποτελούν το εφαλτήριο μιας πιο περιεκτικής σειράς που η Daphne Bengoa και το Flux Laboratory επιδιώκουν να αναπτύξουν πάνω στη θεματική των επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Make today to build tomorrow*

Πού: Μetamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Ώρες λειτουργίας: 12.00-21.00 (Δευτέρα-Σαββάτο) / 12.00-19.00 (Κυριακή)

Είσοδος: Ελεύθερη

* Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!