Η αποψινή μας έξοδος θα είναι επική! - AllYou.gr

Search

Η αποψινή μας έξοδος θα είναι επική!

Το τρίπτυχο δομή-σύνθεση-μουσική θα αποτελέσουν το τρίπτυχο της επιτυχίας.

08 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Αυστηρή δομή, εμπνευσμένη σύνθεση και πολυμορφία. Αυτά θα περιλάμβάνει το βράδυ μας. Δίνουμε ραντεβού στο θέατρο Πόρτα για να παρακολουθήσουμε το Opus, μια συναρπαστική παράσταση εμπνευσμένη από τον κόσμο της κλασικής μουσικής.

Βασικό άξονας της αποτελεί η αποκωδικοποίηση και η οπτικοποίηση στη σκηνή του opus, έτσι όπως ορίζεται στην κλασική μουσική, όπου παραπέμπει σε μια «ανώτερη» μορφή μουσικής σύνθεσης με αυστηρή δομή και πολυμορφία. 

Το Opus επιχειρεί να διερευνήσει το πώς οι βασικές αρχές σύνθεσης που διέπουν ένα κλασικό κομμάτι μπορούν να εφαρμοστούν σε μια εντελώς διαφορετική μορφή τέχνης, όπως είναι ο χορός. Πώς το σώμα μπορεί να γίνει η οπτική εκδοχή του μουσικού οργάνου πάνω στο οποίο αποτυπώνεται η μουσική μέσω της κίνησης και πώς η παρτιτούρα του μουσικού έργου μπορεί να δημιουργήσει και την παρτιτούρα της χορογραφίας.  

Χρησιμοποιώντας ζωντανά όργανα στη σκηνή (φλάουτο, βιολί, κλαρινέτο, βιολοντσέλο), οι συντελεστές ακολουθούν σωματικά πότε τη ρυθμική αγωγή και πότε τις μελωδικές γραμμές και προσελκύουν την προσοχή μας, πότε σε ένα όργανο, πότε σε δύο, πότε σε όλη τη μουσική ως ενιαία σύνθεση, αρχίζοντας από τη σιωπή και καταλήγοντας στην ολοκλήρωση της αριστουργηματικής αυτής σύνθεσης του Μπαχ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας ιδιότυπος σκηνικός κόσμος, μέσα από τον οποίο επιχειρείται η επανασύσταση ενός νέου κώδικα ανάγνωσης του μουσικού έργου.

Opus

Σύλληψη-Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος

Μουσική: Johann Sebastian Bach

Πού: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα

Πότε: Κάθε Δευτέρα στις 21.15 μέχρι τις 7 Μαρτίου

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος) / 8€ (ανέργων)

Πληροφορίες: 210 7711333Ακολούθησε το allyou στο Instagram!