Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Φεύγουμε για τον πόλεμο

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στο πεδίο του Public.


Φύλλις Νικολάου

«Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό σου χωρίς μάχη» έγραφε πριν από μερικά (αμέτρητα) χρόνια ο Σουν Τζου στο κλασικό πλέον βιβλίο του «Η Τέχνη του Πολέμου». Εμείς συμφωνούμε και προσθέτουμε: «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό σου χωρίς μάχη, αλλά με γραφήματα». Και η σημερινή μας έξοδος αυτό έχει ως κεντρικό σκοπό της.

Για να καταλάβεις τι εννοούμε, απόψε θα σε βρούμε στο Public του Συντάγματος, όπου θα μας συνοδεύσεις στην παρουσίαση του βιβλίου της Τζέσικα Χάγκις «Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη». 

Το βιβλίο αποτελεί ένα πραγματικά εκρηκτικό συνδυασμό: Από τη μια, ο Σουν Τζου, ο στρατηγός που με τα φημισμένα μαθήματα στρατηγικής του έχει προσφέρει καθοδήγηση στο στρατό, τις επιχειρήσεις και τους πνευματικούς ηγέτες στο πέρασμα των αιώνων. Κι από την άλλη, η Τζέσικα Χάγκι, μια εικαστικός που με σαφή και περιεκτικά διαγράμματα και γραφήματα προσφέρει έναν απόλυτα φρέσκο τρόπο κατανόησης των προκλήσεων και των ευκαιριών της ζωής.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη συνάντηση της Εποχής του Χαλκού με την Ψηφιακή Εποχή, δίνει μια εντελώς νέα πνοή στο κλασικό κείμενο –πλήρες, με όλα τα κεφάλαια του πρωτοτύπου– και το κάνει προσιτό σε μια νέα γενιά φοιτητών, επιχειρηματιών, ηγετών, καλλιτεχνών, αναζητητών και όσων λατρεύουν τα παιχνίδια και τη θεωρία των παιγνίων.

Για την ιστορία, «Η Τέχνη του Πολέμου» έγινε ευρέως γνωστή επειδή οι ιδέες του Σουν Τζου εφαρμόζονται σε όλες τις αντιπαραθέσεις. Οι συμβουλές του μπορούν να εφαρμοστούν από έναν δεκάχρονο που θέλει να γίνει πρόεδρος της τάξης του, αλλά και από έναν στρατηγό. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον πόλεμο, όσο με την επίλυση προβλημάτων. Ο «πόλεμος» είναι απλώς η λέξη που χρησιμοποιείται για κάθε εμπόδιο που έχεις συναντήσει. Όλοι μας αγωνιζόμαστε για κάτι. Είμαστε τυχεροί που ο Σουν Τζου μάς έδωσε ένα σχέδιο δράσης και η Τζέσικα Χάγκι ένα εύκολο και απολαυστικό τρόπο ανάγνωσης.

Εμάς μας έχουν «υποτάξει» - ραντεβού εκεί στις 7 νταν!

Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη*

Πού: Public, Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα (5ος όροφος)

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος: Ελεύθερη

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Key Books

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ